30. 9. 2017

12 fází, které zažije každý gay z maloměsta

1. Na maloměstě coming out neřešíš a jen zjišťuješ, že kromě tebe existují i jiné buzny. Je příjemným zjištěním, že nejsi sám – najednou se objevují gayové, kteří nevypadají jen jak chlupatí medvědi oblečení v přilnavém latexu z pražského pridu. 

2. I přes všechno to porno, na které pořád koukáš, vůbec nechápeš, jak vztahy mezi gayi fungují. Postupně zjistíš, že se ve skutečnosti v sexu dělí na dvě skupiny – aktivní a pasivní (ok, zanedbatelná část je mezi). Těm, co se neorientují, možná pomůže metafora z baseballu: Aktivní je nadhazovač a pasivní je chytač. 

3. Odjedeš z maloměsta do Prahy na výšku, vyřešíš coming out (protože na střední se ti to řešit nechtělo). Na moje štěstí, všichni včetně rodičů s tím byli naprosto v pohodě – což je odkaz taky dalším generacím: I když si všichni z buzen dělají prdel, to ještě neznamená, že to přijmou nějak špatně. 

4. Protože si vůbec gaye na střední neřešil, dozvíš se o něčem jako je iBoys. 

5. Po nějaké době si uvědomíš, že všem jde jen o sex. 

6. Najdeš si první lásku. A zdá se, že nejde jen o sex. 

7. Zjistíš, že první láska byl nevyoutovanej kluk z hluboce věřící moravské rodiny. Takže o svoje panictví si přišel s někým, o kom již v životě nikdy neuslyšíš. 

8. Po několika měsících (nebo možná letech) najdeš kluka, který se zamiluje do tebe. Ale tobě je to jedno, protože alespoň máš ten sex. 

9. Takhle to pokračuje několik dalších let, zkoušíš vztahy, různé fetiše různých kluků na různých místech. A k ničemu to nevede. 

10. Uvědomíš si, že ti není ani pětadvacet a všichni gayové na tomhle světě dělají vše jen proto, aby se již první zprávou na kterékoliv seznamce (jako „chcu sex“) nebo prvním setkáním (až osobně přiznám, že chcu sex) zařadili do black listu lidí, se kterými nechceš mít nic společného. Ale překvapený být nemůžeš, protože jsi to dělal posledních pět let také – protože chceš mít, co jsi během dětství (tedy na střední), neměl. 

11. Tváříš se, že tvůj život je v pohodě a svým nejlepším hetero kamarádům vykládáš, že se nic neděje, i když jsi najednou přestal za jeden měsíc střídat několik chlapů. Začínáš si uvědomovat, že něco jako opravdová láska mezi gayi asi opravdu ani neexistuje. Poslední naději ti dává ten starej strýc, bývalý přítel manželky bratrova bratrance od babičky, o kterého homosexualitě víš samozřejmě od první třídy na základce, protože na vesnici se v rodině za posledních deset let o ničem jiném nemluvilo. 

12. Ale pak si uvědomíš, že ani to nemá smysl. Smíříš se s tím, že i když by mezi gayi láska existovat měla, tak ji ve Friends/Termixu/Termaxu nebo na grindru/tindru/ibku/ badoo/planetromeu/hornetu a kdo ví ještě kde, nenajdeš, protože všude tam jde všem jen o sex. A začínáš zoufat, protože opravdu nevíš, kde ještě bys tu lásku hledat mohl.
@BTweetuje