19. 8. 2017

Skuteční lidé

Také prožíváte ve svém životě situace, kdy se Vám do něčeho nechce? Nebo situace, kdy se bojíte udělat další krok? Podobně to bylo před šesti lety, když jsme přemýšleli o založení nadace DOBRÝ ANDĚL. Inspirovala nás k tomu slovenská nezisková organizace DOBRÝ ANJEL, která finančně pomáhala rodinám nemocných pravidelně každý měsíc. 

Kladli jsme si spoustu otázek. Jaké to bude, prožívat každý den spolu s rodiči příběhy jejich onkologicky nemocných dětí? Neovládne pak člověka strach? Nebude se bát o děti, které má doma? A přihlásí se vůbec nějací dárci, Dobří andělé? Udělají si lékaři chvilku čas na potvrzení žádosti rodinám, které potřebují pomoc? Pomohou média s šířením myšlenky DOBRÉHO ANDĚLA? A přidají se další podnikatelé, abychom dokázali zajistit dlouhodobé financování provozu nadace tak, aby příspěvky dárců došly k rodinám celé, tj. do posledního haléře? Otázek byla hromada a na řadu z nich jsme neměli odpovědi. 

Už tenkrát jsem věděl, že v životě je třeba dělat právě ty věci, kterých se člověk bojí. A tak jsme se do toho pustili. A Dobří andělé za tu dobu pomohli už 4 500 rodinám s dětmi, které zasáhla vážná nemoc. 

Některé věci je třeba ochutnat, aby člověk zjistil, že jsou dobré. Někdy dokonce vynikající. Až pak člověk pochopí, že rozdělit se s druhým je vlastně přirozené. Schopnost podělit se a pomáhat si navzájem nás činí skutečnými lidmi. 
@PetrSykora
www.dobryandel.cz